Recent Updates

BTW verlaging op verbouwingen verlengd

redactie     21 Mrt,2013     , , ,     No Comment

Het kabinet heeft onlangs besloten dat de BTW verlaging op verbouwingen (opnieuw) verlengd wordt; op de arbeidskosten bij renovatie en herstel van bestaande woningen wordt de btw geen 21, maar slechts 6 procent. Het is een tijdelijke regeling die tot 1 maart 2014 loopt, dus profiteer ervan nu het nog kan. Kom inspiratie opdoen bij de Dag van de Bouw en verbouw je huis nu extra goedkoop! Maak er gebruik van want het is misschien wel uw laatste kans om honderden tot duizenden euro’s te besparen én een stuk comfortabeler te gaan wonen. 

BTW verlaging

Ook BTW verlaging voor de architect

In de periode 2010-2011 was er ook al eens zo’n regeling, maar nu valt er wat meer onder. Het verlaagde tarief wordt bijvoorbeeld ook toegepast op de arbeidskosten van de in opdracht van de opdrachtgever op maat gemaakte goederen. Deze goederen kunnen in een werkplaats, maar ook op de locatie zelf vervaardigd worden. Nieuw is dat ook architecten, wanneer zij een verbouwing van een woning begeleiden, onder het lagere belastingtarief vallen.

BTW verlaging op verbouwingen wordt verlengd

Het moment waarop de verbouwing wordt afgerond, is bepalend voor toepassing van het 6 procent btw-tarief. Het werk dient dus voor 1 maart 2014 afgerond te worden.

Geen risico’s

“Voor de bouw is de BTW verlaging natuurlijk een welkom steuntje in de rug”, aldus de voorzitter van Bouwend Nederland, de branchevereniging van bouwbedrijven. “We hebben berekend dat er 4.000 mensen aan de slag kunnen blijven, maar de echte winnaar is natuurlijk de huiseigenaar. Door de BTW verlaging kunt u met hetzelfde budget ineens veel meer laten uitvoeren. Nu is het dus de tijd om die mooie open haard, erker of dakkapel aan te laten pakken. Let er wel op dat u met een goede aannemer in zee gaat. De kennis van de vakman krijgt u er dan gratis bij, want voor het verbouwen aan je huis wil je natuurlijk geen risico’s nemen.”

BTW verlaging Tips

• Ga snel naar uw aannemer. Vis niet achter het net!

• Kijk op Energiesubsidiewijzer.nl voor alle mogelijke subsidies.

• Licht de buren even in voordat u gaat verbouwen.

Handige sites

• Vakbekwame aannemers: www.bouwendnederland.nl/aannemer

• Verbouwen met garantie: www.bouwgarant.nl

• Energiezuinig verbouwen: www.meermetminder.nl

• Alle subsidies energiezuinig verbouwen: www.energiesubsidiewijzer.nl

• Checken en aanvragen bouwvergunning: www.omgevingsloket.nl

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud