Recent Updates

Facebook laat gebruiker betalen

redactie     05 Okt,2012     , ,    

Om minder afhankelijk van reclame inkomsten te zijn is Facebook een proef gestart waarbij gebruikers tegen betaling hun berichten extra onder de aandacht kunnen brengen binnen hun netwerk, meldden diverse Amerikaanse media donderdag.

Vooralsnog gaat het om leden met minder dan 5.000 vrienden en wordt de proef alleen onder Amerikaanse gebruikers van het sociale netwerk gehouden.

Facebook is naarstig op zoek naar nieuwe adverteerders en waarom dan niet bij de eigen gebruiker! Het lidmaatschap is immers gratis en de inkomsten komen uit advertenties die onder druk staan door het toegenomen gebruik van mobiele apparaten zoals smartphones; door de kleine schermen is er helaas te weinig ruimte advertenties weer te geven.

Beleggers tonen zich zorgen over het verdienmodel van Facebook, de beursgang in mei is mede daardoor op een mislukking uitgelopen. Momenteel is het aandeel 22 dollar waard, terwijl de introductiekoers in mei 38 dollar bedroeg! Facebook is dus hard op zoek naar een nieuw verdienmodel, en met 1 miljard actieve leden…

Related Post