Recent Updates

Haal het voorjaar in huis met tulpen!

redactie     07 Feb,2014     , , ,    

Haal het voorjaar in huis met tulpen

Het voorjaar is pas compleet met tulpen. Elk jaar verovert deze kleurrijke voorjaarsbloem het hart van de consument. Tulpen brengen het voorjaar in huis en vullen de woonkamer met een vrolijke, gezellige sfeer. De voorjaarsuitstraling van deze veelzijdige bloem maakt de tulp tot de vrolijkste bloem van Nederland.

Tulpen zijn verrassend veelzijdig. Er zijn meer dan 1.000 verschillende soorten met elk hun eigen karakter en stijl. Het levendige karakter van deze typische voorjaarsbloem komt extra tot zijn recht als je diverse kleuren mixt in één boeket. Tulpen in huis toveren bij iedereen een glimlach op het gezicht.

Haal het voorjaar in huis met tulpenDecoratietips van de bloemist
Dankzij de grote variatie aan tulpen zijn de mogelijkheden om deze bloem te laten stralen in je interieur eindeloos. Voeg bijvoorbeeld eens wat berkentakjes of bloesem toe aan een tulpenboeket. Omdat deze vrolijke bloemen in de vaas nog wat doorgroeien, oogt een tulpenboeket nooit stijf of saai. Wil je een tulp gebruiken in een bijzondere gebogen vaas? Zorg dan dat je de bloem een nachtje geen water geeft. Zo wordt de steel slap en kun je hem in de gewenste vorm buigen. Geef hem vervolgens gerust weer water: de steel behoudt zijn gebogen vorm.

Verzorgingstips
Om optimaal te genieten van deze kleurrijke bloemen, is een goede verzorging belangrijk. Kies allereerst een ruime vaas waarin de stelen ruimte hebben om eventueel nog te groeien. Snijdt vervolgens de stelen schuin af en zet de tulpen in een klein laagje koud water. Dat het geven van een speldenprik onder de bloemknop voorkomt dat tulpen gaan hangen, is een hardnekkige fabel. Dit is juist slecht voor de bloem. Tulpen kunnen ook slecht tegen zon en warmte, zet de vaas daarom niet op een zonnige plek of bij de verwarming. Zet het boeket ook niet naast een fruitschaal. Rijpend fruit kan de tulpen namelijk snel laten verwelken.

Haal het voorjaar in huis met tulpenHolland en tulpen
Hoewel wereldwijd iedereen tulpen ziet als een typisch Hollandse bloem, is dit strikt genomen niet waar. Van oorsprong komt deze voorjaarsbloem namelijk uit Turkije. Pas in 1594 kwam de tulp naar Nederland. Tijdens de Gouden Eeuw waren tulpen in Nederland zeldzaam en een tulpenbol aanschaffen was kostbaar. Tussen 1630 en 1640 heerste er zelfs een ‘tulpenkoorts’ in Nederland. In die tijd kostten tulpen bijna net zoveel als een grachtenpand in Amsterdam. Daarom kwam er een officieel verbod op het verhandelen van tulpenbollen.

Vanaf de 18e eeuw ontstond de tulpensector in Nederland, dankzij een aantal vakbekwame bollenkwekers. Inmiddels zijn er 800 tulpenkwekers actief en is deze vrolijke bloem uitgegroeid tot één van de belangrijkste exportproducten van Nederland. Wist je dat er jaarlijks meer dan 1,6 miljard tulpen via de Nederlandse veilingen de wereld kleuren?

Tulpen uit de kunst
Vanaf de Gouden Eeuw was de zeldzame tulp een grote bron van inspiratie voor kunstenaars. Van schilderijen tot tegels en van wandkleden tot koffiepotten. Overal was de tulp zichtbaar. In de 17e eeuw werden zelfs speciale aardewerk tulpenvazen gemaakt zodat deze dure, kleurrijke bloem optimaal tot haar recht kwam. Mede dankzij de kunstenaars is de tulp een vast onderdeel van het wereldwijde imago van ons land.

Haal het voorjaar in huis met tulpenTIP van Mijn Bloemist

In een vaas met schoon water en snijbloemenvoedsel bloeien de tulpen 5 à 7 dagen. Laat de tulpen in het verpakkingspapier zich in de vaas eerst (een uurtje) volzuigen en rechttrekken. Zoek vervolgens een zonluwe en tochtvrije plek.

 

Tulpenweken bij Mijn Bloemist

Mijn BloemistMijn Bloemist is een vakman in hart en nieren, die je herkent aan het Mijn Bloemist-logo. Om de start van het tulpenseizoen aan te kondigen, viert Mijn Bloemist de Tulpenweken.

Gedurende het voorjaar tref je in de bloemenwinkels een bijzonder en vrolijk assortiment tulpen aan, waarvan Mijn Bloemist de mooiste boeketten en creaties maakt. Ga een kijkje nemen en laat je verrassen door de veelzijdigheid. En wie weet, mag jij zelf tulpen plukken!

Vind jouw dichtstbijzijnde winkel op www.mijnbloemist.nl en haal het voorjaar in huis met tulpen!

Related Post