Recent Updates

HISWA 2013

redactie     31 Jan,2013     , , , , , , , ,    

De start van het watersportseizoen voor jong en oud!

Op 6 maart 2013 gaat het nieuwe watersportseizoen van start in Amsterdam RAI tijdens de grootste watersportbeurs van Nederland: de HISWA Amsterdam Boat Show. De beurs blijft vernieuwen en biedt in 2013 nog meer beleving en activiteiten voor jong en oud. De HISWA is voor fervente watersporters de beste voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar ook voor wie nog niet bekend is met watersport is een bezoek de moeite waard. Altijd al willen weten hoe het voelt om op een wakeboard te staan? Of gewoon zelf een stukje te zeilen? De HISWA geeft het antwoord. De beurs vormt de ideale gelegenheid voor beginnende watersporters om zich te laten informeren, om uit te proberen en om de sfeer te proeven. Een NS-retourtje van en naar station RAI kost in combinatie met een HISWA-kaartje slechts € 7,50 en ook de entreeprijzen zijn verlaagd. De HISWA Amsterdam Boat Show wordt van woensdag 6 tot en met zondag 10 maart 2013 gehouden in Amsterdam RAI.

OTTI FotografieDe HISWA Amsterdam Boat Show in Amsterdam RAI luidt traditioneel de start van het watersportseizoen in en vormt de perfecte gelegenheid om het seizoen te beginnen. Van 6 tot en met 10 maart zijn naast de watersportwinkels en een boordevol activiteiten- en informatieprogramma, honderden boten op de beurs te vinden, waarmee je doorgaans nog hetzelfde seizoen het water op kunt. HISWA 2013 legt een duidelijke focus op boten tot 10 meter. Het aanbod sloepen en sportboten in de RAI kent in Nederland zijn gelijke niet. Van eenvoudig en voordelig tot zeer luxueus en snel. Het nieuwe Sportboten paviljoen laat een grote diversiteit aan boten zien van verschillende merken. Ook voor RIB’s kun je terecht op de HISWA. De collectie open zeilboten op de beurs is uniek met stijlvolle day sailers en een groot aanbod sportieve wedstrijdboten. De HISWA voorziet bovendien in een groot aanbod onderdelen en accessoires, voor elk type boot en watersporter. Van beginnende watersporters tot doorgewinterde zeezeilers; het evenement biedt voor ieder wat wils! Maar er is nog heel veel meer te beleven en vooral ook te doen!

Jongeren hebben gratis toegang en kunnen diverse watersporten proberen
OTTI Fotografie
Jongeren tot en met 16 jaar kunnen gratis naar de HISWA. De spectaculaire Water Fun Zone is voor hen dé aangewezen plek op de beursvloer. In een groot bassin kunnen zij gedurende de hele beurs zelf windsurfen, waterskiën, suppen, zeilen, kanoën en nog veel meer! Op zaterdag 9 en zondag 10 maart is er de HONDA KIDS experience in de RAI haven. Verschillende motorbootjes liggen klaar om door kinderen eens flink aan de tand gevoeld te worden. Naast het bassin kunnen jongeren vanaf 6 jaar onder begeleiding meedoen aan creatieve activiteiten, zoals bootjes bouwen, zeilen maken en leren knopen en wordt een speurtocht georganiseerd langs exposanten op de beurs.

Winkels, productpresentaties & modeshows op nieuwe Watersportpromenade
De nieuwe Watersportpromenade op de HISWA is een gezellig winkelcentrum, waar bezoekers terecht kunnen om aankopen te doen voor het nieuwe watersportseizoen. Diverse watersportwinkels bieden hun producten aan, veelal tegen aantrekkelijke beurstarieven. Centraal op de promenade komt te midden van gezellige terrasjes de Catwalk, waarop de hele dag door mode en producten worden getoond die verkrijgbaar zijn in het winkelcentrum.

Leerzame clinics, vaartips en zelf aan de slag in het bassin
OTTI Fotografie
Ook voor volwassenen is er van alles te doen, leren & beleven. In het bassin kunnen bezoekers zich laten instrueren over noodsituaties en oefenen met reddingsvlotten en –vesten. Wie kennis wil maken met het populaire SUPPEN (stand up paddling), dé nieuwe vervanging van de sportschool in de zomer, kan dat nu zelfs combineren met Yoga! Ook roeien staat op het programma. Bezoekers kunnen op ergometers proeven van de sport en voor wie van het echte werk houdt is er Bungee Rowing in de Water Fun Zone. In het Zeiltheater zijn dagelijks doorlopend sessies te volgen, variërend van droomreizen tot praktische vaartips. Verder biedt de beurs leerzame Meteoclinics voor elke watersporter die zich wel eens op de grotere wateren begeeft.

Elektrisch varen op de HISWA
Boten in RAI Haven 2
Elektrische en hybride boten, scheepsontwerpen en de nieuwste ontwikkelingen en producten, zoals laders omvormers en batterijen? Op het Elektrisch varen paviljoen is alles over elektrisch en hybride varen te vinden. Het paviljoen wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Elektrisch Varen Nederland. In de RAI haven kan met elektrisch aangedreven boten een proefvaart worden gemaakt. Vanuit de RAI haven kan worden doorgevaren naar de Amsterdamse grachten.

Doe-het-zelf en onderhoud centraal op het Demoplein
Op het nieuwe Demoplein komen de hele dag door onderwerpen als timmeren, bouwen, schuren, lakken en stofferen op interactieve wijze aan bod. Er is onder meer aandacht voor verven en lakken, stroom aan boord, diverse reparaties, lijntjes en touwen, splitsen en knopen.

Gewijzigde openingsdata en tijden
HISWA 2013 hanteert nieuwe openingstijden en de entreeprijzen zijn verlaagd. Hiermee speelt de organisatie in op de wensen van bezoekers. De HISWA Amsterdam Boat Show 2013 is geopend van woensdag 6 tot en met zondag 10 maart. Hiermee opent de beurs een dag later dan gebruikelijk. Hier komt een extra avondopenstelling voor in de plaats op woensdag 6 maart. De openingstijden sluiten aan op de wensen van bezoekers. Doordeweeks is de HISWA geopend van 11 tot 22 uur en in het weekend van 10 tot 18 uur.

Verlaagde entreeprijzen
Bezoekers betalen voor een toegangsbewijs in 2013 € 2,50 minder dan in 2012. Online via ww.hiswa.nl kost een kaartje € 12,50 en aan de kassa € 15,00. Jongeren tot en met 16 jaar hebben gratis toegang. Hierbij kan bovendien een NS dagretour worden gekocht voor maar € 7,50. Hiermee kunnen bezoekers vanuit het hele land met de NS van en naar de HISWA Amsterdam Boat Show reizen.

Meer informatie is te vinden op hiswa.nl. HISWA is tevens te vinden op Twitter: @HISWAamsterdam en Facebook: HISWA Amsterdam Boat Show.

Data en openingstijden

De HISWA is een uur langer geopend en kent één extra avondopenstelling:

  • Openingsdagen: woensdag 6  t/m zondag 10 maart 2013
  • Openingstijden: woensdag t/m vrijdag 11 – 22 uur, zaterdag en zondag 10 – 18 uur

Toegangsprijzen
De toegangsprijzen zijn met € 2,50 verlaagd.

Via de website

  • Dagkaart € 12,50
  • Avondkaart (vanaf 17:00) € 8,50
  • NS-dagretour € 7,50

Aan de kassa – tijdens de beurs

  • Dagkaart € 15,00
  • Avondkaart € 10,00

Jongeren t/m 16 jaar hebben gratis toegang

Related Post