Recent Updates

Keukenhof, uniek en onvergetelijk

redactie     04 Apr,2014     , ,    

Keukenhof is met miljoenen tulpen in duizend variëteiten ongeëvenaard. Het Willem-Alexander Paviljoen staat vol bloeiende tulpen. In het Juliana Paviljoen, het Bloembollen Informatie Paviljoen en in de vernieuwde Historische Tuin is extra informatie over de tulp te vinden. Zo wordt de reis belicht die de tulp maakte voordat hij in Nederland arriveerde, komt de bezoeker de verhalen van de tulpenmanie en mythe rondom de zwarte tulp te weten en staat de hedendaagse tulpenteelt centraal in een van de tentoonstellingen.

Highlight in het themajaar van Keukenhof is het bloembollenmozaïek van een Amsterdams grachtentafereel met een tulp zo groot als een grachtenpand. Het mozaïek heeft een formaat van 22 bij 13 meter en is geplant met 60.000 tulpen en muscari’s. Het ontwerp symboliseert de Tulpenmanie tijdens de Gouden Eeuw. Dit is in de lente een prachtig fotomoment voor de bezoekers. In de herfst zijn er in het park in totaal ongeveer zeven miljoen bloembollen de grond in gegaan om Keukenhof bij het begin van de lente in volle glorie te kunnen beleven. Naast de traditionele zaken zullen veel nieuwe ontwikkelingen worden gepresenteerd op het 32 hectare grote park, dat een raakvlak van natuur en cultuur wil zijn.


Keukenhof

Uit je bol op Keukenhof

Keukenhof is niet alleen genieten voor ouderen, Keukenhof is ook kinderfantasie. Zonder nintendo of tekenfilm, maar met activiteiten die raakvlakken hebben met natuur en cultuur. Een heerlijke dag in de buitenlucht. Kinderen kijken hun ogen uit naar al die kleurige bloembedden en mozaïeken. Aan de hand van een speurtocht kunnen kinderen een tocht door het park maken die hen leidt langs de bloeiende tulpen, narcissen en hyacinten.

Op de dierenweide lopen kinderen tussen de lammetjes en kalfjes en op meerdere plekken kunnen zij zich op het park vermaken: dwalen tussen de mooiste bloemen, lopen over de stapstenen in de Keukenhofvijver (zorg dat je het droog houdt!), spelen in de natuurlijke speeltuin en lekker pannenkoeken eten. Pas op dat je niet verdwaald tijdens de tocht tussen de 700 venijnbomen in de doolhof.

Speciaal voor de allerkleinsten is er een nijntje speeltuin. Een geweldige plek met een zandbak en leuke speeltoestellen. Omdat nijntje de tuin zelf ook leuk vindt brengt nijntje op 1e en 2e Paasdag een bezoek aan de speeltuin (en mag jij met nijntje op de foto).


Keukenhof

De tulp in Nederland en Keukenhof

De tulp is wereldwijd het beeldbepalende icoon van Nederland. Met Holland als thema kan het dan ook niet anders dan dat Keukenhof de tulp centraal stelt. Keukenhof is met miljoenen bloeiende tulpen in het park en ruim honderdduizend tulpen in het Willem-Alexander paviljoen de plek om tulpen te zien. Met de vernieuwde historische tulpentuin en tentoonstellingen over de historie van de tulp, de tulpomanie in de 17de eeuw, de mythen rond de tulp en de hedendaagse tulpenteelt is Keukenhof ook de plek om alles over de tulp te weten te komen.

Lange reis
De tulp maakte een lange reis voordat hij in Nederland arriveerde. Oorspronkelijk komen tulpen voor in het berggebied tussen Turkije en China. De tulp werd een geliefde bloem in de Turkse cultuur, en is dat nog steeds. Sultans organiseerden elk voorjaar tulpenfeesten. En de meest bijzondere tulpen werden in prachtige boeken afgebeeld. Ook op tegels en andere gebruiksvoorwerpen werd de tulp afgebeeld.

Midden 16e eeuw nam de handel vanuit de Nederlanden met onder meer het toenmalige Constantinopel toe. De tulp was voor de Nederlanders nieuw. Plantkundigen als Clusius kregen tulpenbollen in handen. Clusius was erg in de tulp geïnteresseerd, schreef ook volop over de tulp, en onderhield via zijn netwerk in heel Europa een levendige ruilhandel in onder meer tulpen. Toen Carolus Clusius in 1593 hortus prefectus ofwel directeur van de Hortus Botanicus in Leiden werd, nam hij onder meer tulpen mee. Zo vestigde de tulp zich in Nederland.


Keukenhof

Kunst op Keukenhof

Keukenhof is niet alleen een fraai decor voor de 7 miljoen voorjaarbloeiers, maar leent zich ook uitstekend voor beelden en andere kunstobjecten. Die geven Keukenhof een extra dimensie. Elk voorjaar krijgen 50 kunstenaars de gelegenheid om een of meer van hun kunstobjecten in het park te laten zien. In veel gevallen blijkt de combinatie van het park en beeldende kunst verrassend.


 

Wibi Soerjadi geeft avondconcerten in Keukenhof

Wibi Soerjadi komt in april naar Keukenhof voor enkele exclusieve concerten in het Willem-Alexander Paviljoen. De befaamde concertpianist treedt op in een decor van duizenden bloemen.

Vanwege het intieme karakter van de concerten, zal er per optreden slechts een gelimiteerd aantal kaarten worden verkocht. De kaartverkoop verloopt via de website van Keukenhof, www.keukenhof.nl. De prijs van een entreebewijs bedraagt € 60,-, dit is inclusief een toegangsbewijs voor de bloemententoonstelling. Op woensdagmiddag 2 april geeft Wibi voor het eerst in zijn carriere een kinderconcert. Aanvang 17.00 uur. Toegang € 25,-, incl. entree Keukenhof.

Concertavonden Wibi Soerjadi
10 april – 12 april. Aanvang concerten 20.00 uur.


 

Evenementen agenda

29 maart – 30 maart Weekend van de Hollandse Muziek
5 april – 6 april Oud Hollands Weekend
11 april – 13 april Holland Bloemen Weekend
18 april – 21 april Paasweekend
26 april – 27 april De Smaak van Holland
30 april – 4 mei Keukenhof Kunstplein
3 mei Bloemencorso
9 mei – 10 mei De Romantiek op Keukenhof

Keukenhof

Informatie

Volwassenen € 15,00
Kinderen (4-11) € 7,50
Parkeren (personenauto’s) € 6,00
Kinderen (0-3) gratis

Volg ons ook op:

facebook_favicon_v2
www.facebook.com/visitkeukenhof
Twitter_icon
www.twitter.com/visitkeukenhof

 

 

 

Open
2014: 20 maart t/m 18 mei dagelijks van 08.00 – 19.30 uur

Openbaar vervoer:
Keukenhof is direct bereikbaar vanaf station Leiden met bus 854 en vanaf Schiphol Airport met bus 858.

Voorkom wachtrijen en bestel uw entreekaart op www.keukenhof.nl

Of kom voor € 35,00 vanuit heel Nederland met de trein naar Schiphol of Leiden inclusief trein, Keukenhof express (bus) en entree Keukenhof. Ticketverkoop via www.spoordeelwinkel.nl

Stationsweg 166a, 2161 AM Lisse / Postbus 66, 2160 AB Lisse, Holland

Tel +31 (0) 252 465 555,
Fax +31 (0) 252 465 565

www.keukenhof.nl
info@keukenhof.nl

Bloei in het park is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Related Post