Recent Updates

Meer tuinplezier met minder werk!

redactie     15 Apr,2013     , ,     No Comment

De zomer komt er weer aan en straks kunnen we weer heerlijk vertoeven in de tuin. Althans, willen we meer tuinplezier hebben zullen we eerst de handen uit de mouwen moeten schudden om op een schoon terras kunnen zitten! We zullen moeten snoeien om al dat uitlopende groen bij te werken en het onkruid weghalen. Doen we dat niet dan heeft dat ook nog eens een bijzondere aantrekkingskracht op ongedierte zoals slakken, rupsen en bladluis.

Meer tuinplezier

Wanneer we de natuur z’n gang laten gaat dan lossen tuinplagen vaak vanzelf op. Voorkomen is echter altijd beter en zullen we de natuur een handje moeten helpen. Kies sterke planten en steek wat tijd in onderhoud.

Alle vakkennis van de hovenier volledig onthuld! Klik hier

Voor meer tuinplezier gebruikt u zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen en bij milde overlast probeert u eerst een huismiddeltje. Wanneer er toch chemische bestrijdingsmiddelen aan te pas moeten komen houd dan zoveel mogelijk rekening met het milieu en gebruik bij voorkeur die middelen die snel afbreekbare kaliumzouten van vetzuren in zich hebben, terug te vinden op het etiket.

Bladluis

Meer tuinplezierHeeft u veel last van bladluis, bijvoorbeeld in bomen, dan kunt u denken aan natuurlijke bestrijding. Lieveheersbeestjes eten veel bladluis weg. U kunt via internet de larven bestellen. Ze zijn vrij prijzig, en u krijgt geen garantie dat ze in uw tuin blijven. Misschien proberen ze de rozenstruik van de buren wel! Bladluizen en vooral rupsen zijn ook een geliefd hapje voor vogels. Een natuurlijke tuin met voedsel en nestgelegenheid voor vogels lokt de gevederde hulptroepen.

Snoeivrees

De meeste tuinbezitters hebben snoeivrees. Iets wat helemaal niet nodig is als we ons maar aan een aantal regels houden:

  • Snoei nooit een tak glad bij de stam af, omdat je dan in het levende weefsel zaagt
  • Zaag nooit takken af met een diameter groter dan 10 cm
  • Voldoende scherp snoeigereedschap
  • snoeipercentage max. 20%
  • Snoei 1 keer in de drie jaar. Dan heeft de boom voldoende tijd om te herstellen van de snoei

Uiteraard zijn er nog veel meer zaken waar we rekening mee dienen te houden en kunnen we niet klakkeloos gaan snoeien. En om nu niet gelijk de professional in te hoeven huren kunt u heel gemakkelijk zelf leren snoeien.

Wilt u ook zelf leren snoeien? volgt u dan deze link!

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud