Recent Updates

Minicursus

redactie     09 Jul,2013     ,     No Comment

Met gemak met iedereen in contact

Met een druk op de knop heeft u weer contact met uw buurjongen van vroeger, kunt u foto’s delen met uw zus in Australië of een stukje van de wereldreis van een familielid volgen. Met social media is dat zo gedaan. Snel, gemakkelijk en ontzettend leuk. Lees snel verder en volg de minicursus Facebook in 5 stappen!

Social media, u heeft er vast wel van gehoord of over gelezen. Maar wat is het nu precies? Eigenlijk kunt u het zien als een verzamelnaam voor alle internettoepassingen waarbij het draait om het netwerken en uitwisselen van informatie met anderen. Het wordt wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt voor het maken van nieuwe (zakelijke) contacten en het onderhouden van vriendschappen. Via social media delen mensen wat zij leuk, interessant, vervelend of belangrijk vinden. Die informatie bestaat niet alleen uit tekst (berichtjes, nieuws, artikelen). Ook geluid (podcasts, muziek) en beeld (foto’s, video’s) worden volop gedeeld. Bekende voorbeelden van populaire social media zijn Facebook, Hyves, LinkedIn en Twitter, maar ook YouTube, Niujij en Schoolbank.nl vallen in deze categorie. Het aantal gebruikers van social media groeit in rap tempo. Van alle Nederlandse internetters is 70 procent actief op een sociale netwerksite, 37 procent zelfs dagelijks.

minicursus

Facebook
Een van de meest populaire social media is Facebook. Deze wereldwijde netwerksite heeft ruim 750 miljoen leden. In Nederland zitten bijna 5 miljoen mensen op Facebook en zij gebruiken dit netwerk voor verschillende doelen. Zo is het bijvoorbeeld heel simpel om oude bekenden terug te vinden en hier contact mee te leggen. Zoekt u die jeugdvriendin van vroeger, maar heeft u geen idee waar te beginnen? Op Facebook is het een kwestie van haar naam invullen in de zoekbalk en binnen een paar seconden ziet u of zij op Facebook zit. Is dat het geval, dan kunt u haar een vriendschapsverzoek sturen en is de weg vrij elkaar te berichten, foto’s uit te wisselen en bij te praten via de gratis chat-optie.

Mogelijkheden
Via Facebook is het dus heel gemakkelijk om met vrienden of bekenden contact te onderhouden. Wanneer u vrienden wordt met andere Facebook- gebruikers, dan krijgt u op uw eigen ‘prikbord’ (dit is uw persoonlijke internetpagina op Facebook) berichtjes van anderen te zien. Zet uw zoon op zijn prikbord dat hij ‘vanavond gezellig naar de film gaat’, of deelt uw broer zijn vakantiefoto’s op Facebook, dan krijgt u dat ook te zien, en bent u gelijk weer op de hoogte.

Iedereen op Facebook
Ook veel bedrijven bevinden zich tegenwoordig op Facebook. Op deze manier houden zij contact met hun klanten en brengen hen op de hoogte van nieuwtjes en leuke acties. Heeft u bepaalde hobby’s, onderwerpen of merken waarin u geïnteresseerd bent? Dan kunt u deze opzoeken op Facebook en ‘liken’. Als u zo’n fan-pagina ‘liket’ dan komen, net als de berichten van uw vrienden, ook de berichten van deze pagina’s op uw prikbord te staan. Zo blijft u dus goed op de hoogte over wat er speelt bij uw favoriete onderwerpen en merken.

Minicursus

Wilt u ook gebruik maken van Facebook maar heeft u nog geen profiel? Volg dan de Ziggo mini-cursus, ga naar www.ziggo-minicursus.nl en bekijk daar het instructiefilmpje.

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud