Recent Updates

Online afpersen loont!

redactie     15 Feb,2013     , , , , ,    

Volgens een nieuw rapport van Symantec is het afpersen met zogenoemde ransomware van computergebruikers lonend. Bijna 1/3 van de gebruikers betaalt! Lonend is het zeker want de kleinste afperser houdt er gemiddeld zo’n 400.000 dollar aan over.

Het principe is heel eenvoudig. De pc wordt besmet via advertenties of redirects, meestal via pornosites, met ransomware (malware). Hierna zijn bepaalde programma’s niet meer toegankelijk en moet er contact worden opgenomen met zogenaamde instanties of beveiligingsbedrijven die jouw erop wijzen dat er zogenaamd ‘illegaal materiaal’ bekeken is. Pas na het betalen van een ‘boete’ zou het probleem verholpen worden.

Apple vs Windows Veelal kunnen gebruikers niet meer terug naar een eerdere versie van Windows omdat deze functie met het installeren van de malware is uitgeschakeld.

Apple computers lijken de dans ontsprongen te zijn, het zijn dan ook windows besturingssystemen die het merendeels hier last van hebben, waarschijnlijk omdat 90% van de gebruikers een pc met een windows installatie heeft.

Pech
Eénmaal betaalt, is pech hebben. Want negen van de tien keer is het probleem niet opgelost en dient de gebruiker zijn systeem opnieuw te installeren.

Related Post