Recent Updates

Pioenrozen, ze zijn er weer!

redactie     05 Mei,2014     , ,    

Wie prachtige bloeiende pioenrozen ziet, weet het zeker: de zomer komt eraan! Deze heerlijk geurende bloem verovert elk jaar het hart van de consument met haar weelderige uitstraling. Niet voor niets is de pioen de lievelingsbloem van veel vrouwen. Dat deze romantische bloem slechts een paar weken per jaar verkrijgbaar is, maakt de pioen nog specialer.

Pioenrozen zorgen voor een zonnig gevoel. De grote witte, gele, roze of rode bloemen trekken direct de aandacht. Deze charmante seizoensbloem voelt zich thuis in elk interieur. Van klassiek tot modern.

Inspiratietips
Pioenrozen vormen het stralende middelpunt in elke ruimte. Omdat pioenen lang en stevig zijn, zijn ze ideaal voor grote boeketten. Combineer bijvoorbeeld sprekende rode en roze pioenrozen in een fris veldboeket. Als je dit zomerse boeket in een zinken emmer zet, creëer je in een handomdraai een landelijk effect.
Pioenrozen passen ook perfect in de trend met diverse kleine vaasjes. Dankzij de weelderige uitstraling volstaat vaak één pioen per vaas. Voor een beperkt budget, creëer je een speels en zomers effect. Wil je een moderne uitstraling? Zoek dan bijvoorbeeld het contrast op tussen de fel gekleurde vaasjes en de uitgesproken kleuren van de pioen.
De bloemist heeft nog veel meer leuke ideeën over de toepassing van pioenen. Ga naar de winkel en laat je verrassen!

Pioenrozen

Huwelijksbloem
Trouw jij deze zomer? Dan mogen pioenrozen absoluut niet ontbreken. Deze charmante en romantische bloem is niet alleen prachtig om te zien, het is ook een echte huwelijksbloem! De pioen staat namelijk symbool voor een bloeiende romance en een gelukkig huwelijk. Een bruidsboeket vol heerlijk geurende pioenen geeft je bruiloft een zomerse tint en symboliseert tegelijkertijd een prachtig en gelukkig huwelijk. Zo geef je de mooiste dag van je leven meerwaarde.

“Timing is cruciaal”
Bloemenkweker Theo Stuijt in Ursem (NH) is een pioenenkweker die als geen ander de charme van deze bloemen kent. Op grond van kennis, ervaring en gevoel kiest hij begin mei het juiste moment om de eerste pioenen te snijden. Theo: “Pioenrozen oogsten kan slechts vier weken. Het weer speelt hierbij een belangrijke rol. Is het eind april al relatief warm, dan begint het pioenroosseizoen eerder en moet ik dus eerder gaan snijden. Alles draait om het oogsten op het juiste moment. Alleen de juiste timing levert de mooiste bloem in de huiskamer op.”


Pioenrozen

Verzorgingstips

  • Om zo lang mogelijk van pioenen te kunnen genieten, geeft de bloemist je graag enkele tips:
  • Wanneer je pioenen koopt, let er dan op dat de steel stevig is en dat de knop al iets kleur laat zien.
  • Snijd de stelen schuin af. Op deze manier kunnen de bloemen het meeste water opnemen.
  • Als je de Pioenen in de vaas zet, houd er dan rekening mee dat ze veel water drinken. Let er ook op dat het blad niet in het water staat. Dit zorgt namelijk voor bacteriën waardoor de bloem minder lang zal bloeien.
  • Zet pioenrozen altijd op een koele(re) plaats, nooit in direct zonlicht.
  • Zet pioenen niet naast een fruitschaal. Rijpend fruit zorgt ervoor dat de bloem snel verwelkt.
  • Ga voor bijzondere pioenen(boeketten) naar de bloemist.
    Mijn Bloemist stelt graag een bijzonder boeket voor je samen.

 

Pioenweken bij Mijn Bloemist

PioenrozenMijn Bloemist is een bloemenvakman in hart en nieren, die je herkent aan het Mijn Bloemist-logo. Om de start van het Pioenenseizoen aan te kondigen en aandacht te vragen voor haar schoonheid, organiseert Mijn Bloemist jaarlijks vanaf medio mei de Mijn Bloemist Pioenweken.

Tijdens de Pioenweken tref je in de bloemenwinkels een groot en vrolijk assortiment pioenen aan, waarvan Mijn Bloemist de mooiste boeketten en creaties maakt. Verbaas je over de mogelijkheden van deze charmante seizoenbloem en fleur je huis op met een prachtige creatie! Vind jouw dichtstbijzijnde winkel op www.mijnbloemist.nl.

Related Post