Recent Updates

Weg met Psoriasis

redactie     26 Sep,2013     , , ,     No Comment

De waarheid over psoriasis!

Psoriasis is een chronische huidaandoening die voorkomt bij 3 tot 5% van de westerse bevolking. Gelukkig beperkt Psoriasis zich in de meeste gevallen tot wat lichte huidsymptonen zoals een beperkt aantal plekken op de huid die gaan schilferen. Deze lichte aandoening is goed te behandelen.

Ontdek Hier Hoe Jij Met Deze Blijvende Oplossing Binnen 14 Dagen Van Psoriasis Afkomt.

Gegarandeerd!

zonder het gebruik van zalfjes, medicijnen of andere dure behandelingen (deze oplossing werkt bij iedere vorm van psoriasis!)

Herkennen
Psoriasis ontstaat meestal aan het begin van de pubertijd, maar in principe kan het op elke leeftijd ontstaan. De plek waar Psoriasis zich uit ziet er rozig-rood uit met witte schilfers. Maar, niet elke huidirritatie is meteen Psoriasis. Plaatsen waar Psoriasis het meest voorkomt zijn: ellebogen, knieën en (behaarde) hoofdhuid.

Huidziekte of niet
Psoriasis is een auto-immuumziekte vergelijkbaar met HIV, het verschil is echter dat HIV een virus is en Psoriasis een genetisch defect. Psoriasis is niet besmettelijk, wordt genetisch overgebracht en is erfelijk bepaald. HIV (en AIDS) is dat niet en kan alleen maar sexueel overgedragen worden.

Verschillende vormen
Daar waar medici er voorheen vijf wisten te onderscheiden, onderscheidt men tegenwoordig acht soorten Psoriasis:

  • Psoriasis capitis (schilfervorming, ontstekingen en plaquevorming op de gehele hoofdhuid)
  • Psoriasis vulgaris (meest gangbare vorm met doorgaans plekken op knieën en ellebogen)
  • Psoriasis inversa (smetplekken in oksels, de lies, bilnaad en andere lichaamsplooien)
  • Psoriasis guttata (verergering van het aantal plekken over heel het lichaam door infecties)
  • Psoriasis unguium (vervorming, ontsteking en verliezen van nagels op voeten en handen)
  • Erythrodermische psoriasis (zeer ernstige levensgevaarlijke lichaam bedenkende Psoriasis)
  • Psoriasis pustulosa (pusblaasjes die zich doorgaans vormen op handpalmen en voeten)
  • Artritis psoriatica (reumatische gewrichtsaandoeningen, zoals chronische ontstekingen)

Behandeling
Gelukkig beperkt Psoriasis zich tot doorgaans wat lichte huidsymptomen in de vorm van een aantal plekken op de huid die schilferen. Deze vorm is goed te behandelen, met bijvorbeeld symptoombestrijding, en over het algemeen heeft men hier niet zoveel last van. Maar bij een gering aantal mensen zijn de huidklachten zo ernstig dat dit in het ergste geval tot de dood kan lijden.

Er zijn verschillende soorten effectieve behandelingen te krijgen voor psoriasis. Welke behandeling geschikt is voor jou wordt mede bepaald door je arts en is mede afhankelijk van de aard van de ziekte en de hoeveelheid huid die besmet is.
Voor elke vorm van psoriasis is er een eigen behandelingsmethode.

Voor de mildere vorm van psoriasis waarbij maximaal tien procent van het lichaam bedekt wordt, zijn crèmes en lotions zeer effectief en veilig te gebruiken. Eventueel kan een kleine injectie van steroïden, direct ingespoten in een moeilijk of immuun geworden psoriasis plek, nuttig zijn.

Voor de matige tot ernstige vorm waarbij meer dan twintig procent van het lichaam bedekt is, werken crèmes en lotions minder effectief en zijn bovendien minder praktisch. In deze gevallen worden door de arts meestal medicijnen voorgeschreven die op grote delen van het lichaam of het hele lichaam effect hebben. Denk hierbij aan pillen, injecties of lichtbehandeling. Met het gebruik van sterkere medicijnen doen zich meestal ongewenste risico’s voor.

Bij artritis psoriatica kan de vooruitgang van de ziekte gestopt worden met medicijnen die gericht zijn op grote delen van het lichaam. De behandeling zal daarvoor verlengt moeten worden. Behandelingen die puur gericht zijn op de plekken met psoriasis zijn hier niet effectief.

Meer informatie
Meer informatie over psoriasis en een unieke behandelmethode kunt u vinden op: www.wegmetpsoriasis.com

Handige links
Naast de nodige informatie via uw eigen zorgverzekering, kunt u op de volgende sites extra hulp en informatie vinden:

www.wegmetpsoriasis.com
www.pvnnet.nl
www.reumafonds.nl
www.psoriasistherapie.nl

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud