Recent Updates

Vakantiegevoel in eigen tuin

redactie     29 Mei,2013     , , ,     No Comment

Vakantiegevoel het hele jaar door, dat is dichterbij dan u denkt. Met een aantal praktische ingrepen en toevoegingen in en aan uw tuin voelt u zich vrij en blij. Te gast in eigen tuin met alle egards van een topresort of luxe sporthotel.

De knop moet om. De tuin is er voor u en niet andersom.

Van last naar lust
Een belangrijke voorwaarde voor tuingeluk (vakantiegevoel) is de energiebalans in uw tuin. De tuin mag niet meer werktijd van u vragen dan u er aan zou willen besteden. Het vraagt wat aanpassing dat wel, maar door de meest onderhoudsintensieve zaken te vervangen door onderhoudsvrije alternatieven, wordt het evenwicht hersteld. Gazon is bewerkelijk, een vijver niet en er zijn hagen die het hele jaar door geen knipbeurt nodig hebben. Er zijn tientallen mogelijkheden om de onderhoudstijd van uw tuin te beperken.

De door de Tuinen van Appeltern Exclusief Geselecteerde Hoveniers helpen u alvast een eindje op weg. Zij kunnen ervoor zorgen dat de tijd die u nodig heeft voor tuinonderhoud ten minste met 40% wordt bekort. U vindt ze op: www.exclusiefgeselecteerd.nl

Evenwichtige beplanting
Nog een belangrijke basisvoorwaarde voor tuingeluk (vakantiegevoel) is de beplanting. Het mag vooral niet te weinig zijn en liefst ook een beetje overtuigend. Bescheiden beplanting is minder interessant. Nee, de beplanting moet sprekend zijn en u haast letterlijk raken, overal waar u zit. Kies voor uitbundigheid in groei en bloei, liever te veel dan te weinig. Dat maakt uw vakantietuin spannend en avontuurlijk. Meer beplanting is eerder minder dan meer werk.

In de Tuinen van Appeltern zijn meer dan 30.000 verschillende planten in 200 aangelegde tuinen te zien. Ga er eens kijken en maak er een heerlijk dagje uit van. Voor de kinderen is er ook genoeg te beleven. Lees er alles over op: www.appeltern.nl

Vakantiegevoel

Privacy boven alles
Voel u vrij en blij. Zonnen in badkleding of helemaal zonder. Het moet kunnen, privé in eigen achtertuin, zonder inkijk en ongewenste gasten. Leilindes rondom, een begroeid stukje gaaswerk boven de bestaande erfafscheiding of toch die alles verhullende pergola die bovendien schaduw geeft als het te warm wordt. Kijk op www.tuingeluk.nl voor nog meer praktische oplossingen.

In de tuin kan alles
Buiten koken, buiten eten en blijven zitten tot middernacht. Klussen of sleutelen, een schilderij maken, fitness oefeningen, een dansje op muziek, pootje baden. Het is slechts een greep uit de onbeperkte mogelijkheden van uw tuin. Hang een schommel in de boom, maak een kampvuur of versier de tuin met een lampionnenslinger tot aan het tuinhuis. Durf iets te doen wat u nog niet eerder in uw tuin deed, doe alsof u op vakantie bent.

Vakantiegevoel

Kleur en cultuur
De tuin, dat bent u zelf. Hoe meer eigen inbreng in uw tuin, hoe beter. En denk dan niet alleen aan de kleur van de meubels of potterie. Vergroot de vakantiefoto’s van vorig jaar op een wintervast doek, kies een buitenkunstwerk of maak uw eigen natuurlijke decoraties. En laat vooral overal van alles ‘slingeren’; een stoffen tafelkleed, een bonte parasol, een opblaasboot met strandspullen of een oude vaas met veldbloemen. Zolang het bij u past, is het prima. Sterker nog, er is geen beter gevoel dan de boel de boel te laten.

Vakantiegevoel

Laat de natuur haar gang gaan
Misschien zijn we met zijn allen enigszins doorgeslagen. Alles in onze tuinen is bedacht, elk hoekje is gecultiveerd en alles vraagt daarbij de nodige aandacht en zorg. Als we Moeder Natuur nu zelf weer eens aan zet lieten. Natuurlijk tuinieren is heus niet moeilijk en puur natuur is eigenlijk toch het mooiste dat er is. Begin maar eens met het gazon, maak daar alvast een wild bloementapijt van.

Vakantiegevoel

Pik vaker een terrasje
Het is zonde dat we niet vaker even een terrasje pikken in onze eigen tuin. Dat heeft alles te maken met het feit dat lang niet alle kansen benut worden. Vaak heeft een tuin maar één terras, terwijl er meer plekjes zijn waar het op verschillende tijdstippen van de dag heerlijk toeven is. Een simpel bankje achter in de tuin of een afgezaagde boomstam in de voortuin vormen een ideaal plekje om een kopje koffie of een lekker wijntje te drinken. Terrasjes te kust en te keur, waarvan u het bestaan niet eens wist.

Vakantiegevoel

Tuingeluk een jaarrond
Het vakantiegevoel in uw tuin zou eigenlijk een jaarrond moeten duren. Juist ook daarom organiseert de Tuinen van Appeltern gedurende het seizoen diverse activiteiten ter ondersteuning en versterking van het tuingeluk. Bovendien kunt u elk weekend terecht voor tuinvragen en schetsadviezen. Als u wilt komt een Tuingelukcoach vrijblijvend bij u langs. www.appeltern.nl

 

Actielijst voor vakantiegevoel in uw tuin

  • Zorg ervoor dat er niet meer werk in de tuin is dan dat wat u wilt doen.
  • Laat Moeder Natuur een handje helpen.
  • Ontdek uw tuin. Er zijn veel meer leuke zit- en uitzichtplekken dan dat u denkt.
  • Geef de tuinafscheiding een nieuw kleurtje.
  • Versier uw tuin met eigen accessoires; een paar grote foto’s op een saaie muur.
  • De beplanting bepaalt uw stemming, ingetogen groen of uitbundig en kleurrijk, u mag het zelf beslissen.
  • Laat de boel de boel, de tuinslang hoeft niet opgerold, het tafelkleed en de plaid op het gazon kunnen heus wel tegen een buitje.
  • Kies de drie meest storende elementen en pak er minsten twee van aan. Als u niets doet, verandert er ook niets.

Meer handige tips voor een vakantiegevoel in eigen tuin leest u op www.tuingeluk.nl

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud