Recent Updates

Vrouw zwaar gewond door bellende bestuurder

redactie     29 Nov,2012     , , ,    

Een beetje chauffeur laat zich niet afleiden

Het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden leidt de aandacht van de weg af. Jaarlijks vallen er doden en gewonden door afleiding in het verkeer. Om bestuurders bewust te maken van de risico’s houdt Veilig Verkeer Nederland de campagne Een beetje chauffeur laat zich niet afleiden.

Vrouw zwaar gewond

‘Vrouw zwaargewond door bellende bestuurder (19). Volgens de politie was de automobilist mogelijk bezig met zijn telefoon en lette hij niet op de weg’, berichtte RTV Rijnmond in augustus dit jaar. De bestuurder was kortom afgeleid. Afleiding door het gebruik van mobiele telefoons achter het stuur veroorzaakt jaarlijks doden en gewonden. Bellen, -zowel handsfree als handheld-, sms’en en de smartphone gebruiken, leiden de aandacht af tijdens het rijden. “Als je belt, ben je met je aandacht bij het gesprek en let je minder goed op de weg”, verklaart Loes Borger van Veilig Verkeer Nederland. Automobilisten die tijdens het rijden andere dingen doen, reageren trager, missen informatie, letten minder op de snelheid en hebben minder controle waardoor auto’s gaan slingeren. Mensen onderschatten die risico’s van bellen in het verkeer volgens Egbert-Jan van Hasselt, Landelijk Programmamanager Politieverkeerstaak. “En bestuurders óverschatten hun vaardigheden om het voertuig te besturen en een correctie uit te voeren. Het is niet veel mensen gegeven multitasking te zijn. Doordat bellende bestuurders later reageren kan de remweg met meters toenemen, waardoor het gevaar van een botsing groter is.”

Vrouw zwaar gewond

Handsfree? Hou ‘t kort
Om bestuurders te wijzen op de risico’s van afleiding in het verkeer voert Veilig Verkeer Nederland voor het derde jaar de landelijke campagne Een beetje chauffeur laat zich niet afleiden. Eén van de boodschappen in de campagne is ‘Handsfree? Hou ’t kort’. “We adviseren om terughoudend om te gaan met handsfree bellen en om gesprekken tijdens het rijden vooral kort te houden”, vertelt Borger.

De campagneboodschap verschijnt langs snelwegen, bij rustplaatsen en ook op regionale wegen. Van Hasselt vindt de aandacht voor regionale wegen belangrijk. “Het gevaar van afleiding is daar groot. Op een tweebaansweg zijn er tegenliggers en door bomen en sloten langs de weg en heb je weinig uitwijkmogelijkheden.”

“Veiligheid in het verkeer is van groot belang. Iedereen weet dat. Toch zie je nog elke dag chauffeurs die tijdens het rijden zitten te bellen of bijvoorbeeld hun navigatie instellen. Levensgevaarlijk. Bij Shell hebben we daar duidelijke afspraken over: niet doen. Alle medewerkers en aannemers van Shell zijn doordrongen van het belang van veilig gedrag in het verkeer. Van harte ondersteun ik deze actie van Veilig Verkeer Nederland. Een beetje chauffeur laat zich inderdaad niet afleiden!” Aldus Dick Benschop, president-directeur Shell Nederland

Gevaarlijk rijgedrag
Campagneteams met vrijwilligers van VVN gaan bij tankstations van Esso en BP langs regionale wegen flyers uitdelen en bij automobilisten peilen hoe ze denken over de risico’s van afleiding. “We vragen ze: bent u zich bewust van de risico’s van bellen en sms’en tijdens het autorijden en wat doet u als u iemand belt die aan het autorijden is”, kondigt Borger aan. “Ook krijgen ze een sleutelhanger om een foto van een dierbare in te stoppen om hen eraan te herinneren zich niet te laten afleiden onderweg.” Vorig jaar zijn bijna 11 duizend processen-verbaal opgemaakt wegens handheld bellen. Ook kregen 1042 mensen tijdens de campagneperiode een proces-verbaal voor gevaarlijk rijgedrag, bijna twee keer zoveel als gemiddeld. Ook nu zal de politie tijdens de campagne extra controleren, kondigt Van Hasselt aan. “Vooral onze motorrijders zullen extra in de auto’s kijken om te zien of bestuurders bellen met de telefoon in de hand. We waarschuwen niet en delen direct een proces-verbaal uit voor handheld bellen of gevaarlijk rijgedrag als slingeren of langzaam rijden. De campagne van VVN is de waarschuwing.”

Meer informatie over de campagne staat op: www.laatjenietafleiden.nl

Risico’s en tips bellen onderweg

Risico’s

Je reageert trager

Bellende automobilisten reageren gemiddeld 0,25 seconde later dan niet-bellers. Bij een snelheid van 100 km per uur beginnen ze zeven meter later te remmen. Dat kan het verschil zijn tussen op tijd stilstaan en een botsing.

Je mist informatie

Bij testen in een rijsimulator zagen handheld bellende automobilisten 4 van de 10 verkeersborden over het hoofd.

Tips

Handsfree? Hou ’t kort

Bel alleen als het echt noodzakelijk is, uiteraard altijd handsfree en hou het gesprek zo kort mogelijk. Sms’jes versturen en de smartphone bedienen: niet achter het stuur, maar doe het thuis of na aankomst.

Download de Auto Reply App die automatisch een sms’je stuurt als je aan het rijden bent. Het allerbeste is natuurlijkje telefoon tijdens het rijden helemaal uit te zetten.

Bedrijven steunen campagne Afleiding

VVN voert de campagne in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu uit, samen met de provincies, de politie, het Openbaar Ministerie, de ANWB, RAI vereniging en vier sponsoren: ExxonMobil Esso, BP, Shell en Allsecur. De vier bedrijven steunen de actie van ministerie en VVN van harte. Joost Van Roost, president-directeur ExxonMobil Benelux: “De veiligheidsvisie van ExxonMobil is dat elk ongeval te voorkomen is. “Nobody gets hurt” noemen wij dat. De sleutel daarbij is menselijk gedrag.

ExxonMobil steunt het ministerie en VVN van harte in hun initiatieven om ongevallen veroorzaakt door afleiding te verminderen.” Zowel ExxonMobil Esso, BP als Shell hebben richtlijnen waarin staat dat medewerkers niet mogen bellen tijdens het rijden en gaan hiermee verder dan de wet vereist. “Wij zijn namelijk van mening dat niet alleen het bedienen van de telefoon de risico’s op ongevallen vergroot, maar vooral ook de afleiding die door het telefoongesprek zelf wordt veroorzaakt”, zegt Jacoline Poldervaart, manager Communications & External Affairs bij BP. “Wij hopen dat steeds meer bedrijven, organisaties en particulieren ervan overtuigd raken dat afleiding tijdens het autorijden enorme risico’s met zich meebrengt.” En ook Allsecur onderschrijft het belang van de campagne. Johan Van den Neste, Marketing Manager Allsecur autoverzekeringen: “Ik zie dat er veel ongelukken ontstaan door verkeerd gebruik van mobiele telefoons. Daarom sta ik helemaal achter de campagne.”

Steun ons!

Ruim 35.000 leden en donateurs steunen ons al. Wilt u ook een bijdrage leveren aan een veiliger verkeer? Word dan óók lid en ontvang ons kwartaalmagazine, de maandelijkse digitale nieuwsbrief en een unieke RVS sleutelhanger als welkomstcadeau!

Aanmelden kan via onze website: www.veiligverkeernederland.nl/lidworden

Related Post