Recent Updates

We zijn nog lang niet uitgebouwd!

redactie     30 Nov,2012     , , , , , , , , ,     No Comment

Volgens de berekeningen zijn er in de komende tien jaar 500.000 nieuwe woningen, juist ook voor starters en senioren nodig. 80 procent van de basisscholen heeft een verbouwing nodig om de luchtkwaliteit binnen op orde te krijgen of asbest te verwijderen en ook op het gebied van wegen en bruggen is onderhoud en nieuwbouw dringend noodzakelijk. In de provincie Noord-Holland is het niet anders; we zijn nog lang niet uitgebouwd, aldus Henk Hooijberg van Bouwgroep Buitenhuis B.V. uit Landsmeer.

We zijn nog lang niet uitgebouwd

Henk Hooijberg van Bouwgroep Buitenhuis B.V. uit Landsmeer.
Foto: Marcel Israel Fotografie

“Kijk naar het ontwikkelingsgebied Buiksloterham in Amsterdam-Noord. Het transformeren van industrieterreinen naar woongebieden ligt daar helemaal stil. Wat je nu ziet, is dat iedereen de hand op de knip houdt. Consumenten, bedrijven, gemeenten, de provincie Noord-Holland en woningcorporaties. Van die eerste twee groepen kan ik het wel begrijpen. En ik begrijp ook dat er door de overheid in de huidige tijd goed naar budgetten gekeken moet worden, maar met investeringen in bouwprojecten breng je juist de motor van de economie weer op gang. Daarmee komt een hele keten weer in beweging. Goed voor de werkgelegenheid en de groei hier in de regio.”

Grondprijzen in Nederland
De directeur van Buitenhuis zit niet op subsidies voor het bedrijf te wachten. “Daar gaat het helemaal niet om. Maar er moeten maatregelen genomen worden die het vertrouwen weer terug brengen en de boel in beweging krijgen. We moeten af van de terughoudendheid. Banken moeten starters weer gaan financieren. Wooncorporaties moeten hun woningen duurzaam renoveren. De gemeenten in Nederland moeten hun grondprijzen realistischer maken en niet beknibbelen op onderhoud aan panden en wegen. Dat is goedkoop die straks duurkoop blijkt te zijn. Bovendien ligt verloedering op de loer. Zonde!”

————————————————————————————————————————–

De Bouw maakt hetNog lang niet uitgebouwd

Brancheorganisatie Bouwend Nederland is onlangs een campagne gestart om het tij in de bouw te keren, onder de titel: ‘De Bouw maakt het’. We moeten juist nu investeren, is de oproep aan politiek, gemeenten, provincies en corporaties.

————————————————————————————————————————–

Subsidies energiezuinig verbouwen in Nederland. Profiteer ervan!

De overheid maakt energiebesparende verbouwingen nu nog aantrekkelijker door een aantal tijdelijke subsidies en financieringen. Maak er gebruik van zo lang het nog kan.

Meer Met Minder
Tot 1.000 euro subsidie bij verbetering Energielabel.

Rijkspremie Zonnepanelen
Tot 650 euro subsidie op de aanschafkosten van zonnepanelen.

Subsidie Woningisolatie
Tot 750 euro subsidie op glas-, gevel-, vloer- en dakisolatie.

Duurzaam Renoveren
500 euro subsidie op duurzame en energiebesparende maatregelen in huis.

Duurzaamheidspremie
Tot 900 euro subsidie op isolatie van dak, gevel, spouwmuur, glas of dak.

BTW-verlaging isolatie
6% BTW op arbeidsuren (en materiaal) bij vloer-, gevel- en dakisolatie.

Goedkoper lenen
Duurzaamheidsleningen (1 tot 3% rente) en ‘groene’ hypotheken (tot 0,2% rentekorting) op bedragen die gebruikt worden voor energiebesparende maatregelen in uw huis. Verschilt per gemeente.

Kijk voor uitgebreide informatie op www.energiesubsidiewijzer.nl. Via uw postcode ziet u ook meteen welke subsidies er voor uw woning beschikbaar zijn.

————————————————————————————————————————–

Gat in de weg

Meld gaten in de weg!
Foto: Hans Oostrum Fotografie

Gat in de weg? Melden!

Uit onderzoek van TNS-Nipo dit jaar blijkt dat een kleine 60 procent van de Nederlanders aangeeft dat de kwaliteit van regionale en lokale wegen achterblijft bij die van rijkswegen. 90 procent vindt dat er niet beknibbeld moet worden op onderhoud ervan. De bezuinigingen bij provincies en gemeenten doen echter anders vermoeden.

Gelukkig kunt u daar zelf ook wat aan doen. Bouwend Nederland-voorzitter Elco Brinkman: “Meld gaten in de weg! Iedereen kent voorbeelden van slechte wegen en losliggende bestrating. Via ‘www.verbeterdebuurt.nl’ kan iedereen een melding maken, eventueel voorzien van foto, van een onveilige of slecht onderhouden situatie of weg. Die melding komt dan binnen bij de betreffende gemeente en op de Facebook-pagina van Bouwend Nederland. Een goed initiatief waar al veel gebruik van wordt gemaakt. Het gat in de begroting van gemeenten en provincies, mag niet het gat in de weg worden.”

————————————————————————————————————————–

Handige sites

Vakbekwame aannemers:
Bouwendnederland.nl/aannemer

Subsidies energiezuinig verbouwen:
Energiesubsidiewijzer.nl

Checken en aanvragen bouwvergunning:
Omgevingsloket.nl

Verbouwen met garantie:
Bouwgarant.nl

Steun de bouw:
Debouwmaakthet.nl

 ————————————————————————————————————————–

Nieuwe aanbouw is geweldig

We zijn nog lang niet uitgebouwd

Nieuwe aanbouw
Foto: VDC Fotografie – Dico van Zandwijk

Corrie en Arjan van Steenis zijn erg blij met hun nieuwe aanbouw. “Over de hele breedte van het huis is er twee meter bijgekomen. Dat klinkt als niet heel veel, maar het levert toch een hoop extra ruimte op. Fantastisch. Overal nieuwe plafonds en vloeren en we zijn boven van twee naar vier slaapkamers gegaan. Erg handig met vier kinderen in huis.”

Ondanks dat Arjan een eigen bedrijf in de bouw heeft, Stratenmakersbedrijf Arjan, en dus best handig is, hebben ze toch gekozen om de verbouwing te laten doen door Aannemersbedrijf Blom uit Est. “Dan weet je dat het goed en snel gebeurt. Bovendien zitten ze hier in de buurt, dat werkt lekker makkelijk. We zijn er erg tevreden over.”

Subsidie gemeente
“We hebben ook meteen het hele dak laten isoleren. Dat zal straks zeker gaan schelen op de energienota. Daarnaast kregen we daar ook nog eens 500 euro subsidie van de gemeente voor. Altijd mooi meegenomen.” Ook werd meteen de schuur verbouwd tot een kleine seniorenwoning voor de mantelzorg voor Arjan’s ouders. “Alles bij elkaar is het precies geworden zoals we het in ons hoofd hadden. Het was wel even puzzelen met de financiering, maar nu we er echt in zitten, is het geweldig.”

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud