Recent Updates

Wellness naar eigen wens | Badkamer anno 2012

redactie     12 Okt,2012     , ,    

In de badkamer anno 2012 staan de persoonlijke wensen centraal. We gebruiken deze van oorsprong puur functionele ruimte niet meer alleen om onszelf op te frissen. We komen er tot rust en besteden even bewust tijd aan onszelf. Dit kan op verschillende manieren: voor iedere persoonlijke wens, stijl én ruimte is er een antwoord. Huis aan Huis | Deze Week bespreekt de laatste trends voor de badkamer en licht een aantal nieuwe producten toe.

Op maat ontspannen

Voor de badkamer in 2012 zijn er wat algemene tendensen te benoemen. We zien bijvoorbeeld steeds meer energiezuinige toepassingen. Zo wordt er steeds minder water verspild door zuinige kranen. Daarnaast zijn er meer toepassingen en nieuwe gadgets die erop gericht zijn het de gebruiker zo veel mogelijk naar de zin te maken. Wil je dansen onder de douche? Dat kan want met geïntegreerde geluidssystemen stroomt er naast water ook muziek in de badkamer! Badder je liever in stilte? Ook dat kan. Nieuwe whirlpoolsystemen zijn vrijwel geluidloos waardoor ontspannen nog eenvoudiger is. De douchestraal zelf kan ook afgesteld worden naar eigen wens. Er zijn zelfs speciale doucheprogramma’s die er met verschillende fasen en stralen op gericht zijn om je energie te geven, te ontstressen of in balans te brengen. In het algemeen geldt dat er passende oplossingen zijn voor elke ruimte en stijl. De eigen wens kan dus meer dan ooit centraal gesteld worden. Kies jouw badkamer op maat, met hoofd- én handdouche, een thermostaat, regendouche, bad of horizontale douche. Was douchen an sich een aantal decennia geleden nog het toonbeeld van weldaad, tegenwoordig maken slimme toepassingen douchen tot een ware belevenis!

In elke stijl een eigen straal
De nieuwe Power & Soul doucheserie is een innovatieve serie waarbij verschillende straalsoorten het uitgangspunt zijn. De douches hebben twee of vier straalsoorten. Met keuzetoetsen op de achterkant van de douchekop kan snel en eenvoudig gewisseld worden, zodat je met één klik de gewenste straal krijgt: van krachtige jetstraal tot een actieve massagestraal. De serie is verkrijgbaar in de stijlen Contemporary, Cosmopolitan en Authentic.

Lekker lui liggen
Dit is zoals we het gewend zijn: douchen doen we staand en in bad kunnen we languit liggen. Dornbracht draait deze rollen om! Met de Horizontal Shower – de naam zegt het al – sta je niet, maar lig je onder de douche. Deze heeft zes waterstralen, is in temperatuur verstelbaar en heeft een afwijkende breedte, waardoor het hele lichaam mag genieten van watervallen aan druppels. Douchen is nog nooit zo rustgevend geweest!

Klein maar fijn

Tegenwoordig is luxe niet meer voorbehouden aan de grote badkamer. Tijdloze luxe zit hem niet in de grootte maar vaak in technische toepassingen en een algehele ‘wellness sfeer’. Ook kleine badkamers in stadsappartementen kunnen luxe zijn, zelfs zonder ligbad!

Wie niet groot is moet slim zijn
Ook de kleine badkamer kan je vullen met design en kwaliteit. De Inside collectie biedt compacte wastafelmeubels waarmee kleine oppervlaktes optimaal benut kunnen worden. Met fris wit en krachtige geometrische lijnen richt je de badkamer creatief en functioneel in.

Weg douche, welkom sauna!
De sauna is vaak een exclusief bezit en niet geschikt voor elke woning, laat staan voor elke badkamer. De Inipi B sauna van Duravit, geïnspireerd door de ‘zweethutten’ van de Noord-Amerikaanse Lakota indianen, brengt wellness wel naar de kleinere badkamers. Sauna ontspanning in doucheformaat!

In stijl ontspannen

Niet alleen de techniek maar ook de stijl van de badkamer is aan veranderingen onderhevig. We brengen er steeds meer tijd door, dus een sfeervolle badkamer is gewenst. Een natuurlijke sfeer – met natuurlijke materialen als hout en natuursteen – is populair. Tegels hebben bijvoorbeeld een houtstructuur, wasbakken zijn rustiek en doorontwikkelde regendouches doen denken aan een waterval.

Met licht, geluid en zelfs geur komt een natuurlijke ambiance tot stand. Als tegenhanger op deze eco-natuurlijke stijl zien we basic badruimtes met een industriële look . Deze basic badkamer is eenvoudig en stoer, door het gebruik van industriële materialen als beton, roestvrijstaal en aluminium. De muren zijn grof gestuct of ‘kaal’ en de vloer is gegoten, van beton of heeft grove tegels. Opvallend is tot slot de aandacht voor kleur en dynamiek in de badkamer. Een vrolijke sfeer komt tot stand met kleurrijke dessins van bloemen en planten op badkamermeubels en tegels.

Back to nature
Met My Earth presenteert Villeroy & Bock een wand- en vloerconcept dat voldoet aan het verlangen om een natuurlijke sfeer in huis te creëren. Back to nature is een thema dat we steeds vaker in het interieur terugzien. Originele, authentieke materialen zijn daarbij belangrijk. Bij My Earth heeft vrijwel elke tegel een uniek natuursteen-patroon en daardoor een unieke natuurlijke uitstraling.

Ton sur Ton
Terra Tones is een innovatief, keramisch tegelconcept dat is ontwikkeld vanuit de Mosa collectie Terra Maestricht. Met deze tegels is het mogelijk om levendige en expressieve wanden en vloeren te creëren, door de verschillende kleurtonen van de tegels.

Bron: Percentrum Wonen

Related Post