Recent Updates

Windenergie raakt nooit op

redactie     04 Mrt,2013     ,     No Comment

Klimaatverandering: wie heeft er niet van gehoord? Door de uitstoot van broeikasgassen warmt de aarde sneller op. CO2 is een belangrijk broeikasgas en het komt onder meer vrij door energieopwekking met fossiele grondstoffen (olie, kolen en gas). Om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen zijn er wereldwijd afspraken gemaakt om energie te besparen en het gebruik van schone energie uit zon, wind, water en biomassa te bevorderen.

Windenergie

Windenergie raakt nooit op en is een schone energiebron. De turbines wekken energie op zonder zelf schadelijke stoffen uit te stoten. Wel is er een klein beetje energie nodig om de turbine te bouwen en te onderhouden, maar per saldo is windenergie zeer schoon. Ter vergelijking: energiecentrales op fossiele brandstoffen stoten gemiddeld 45 keer meer CO2 uit dan windturbines. Tel uit de winst voor het klimaat.

Vraag en antwoord

WindenergieWaarom worden niet alle windmolens op zee gebouwd?

De overheid zet niet alleen in op windmolens op land, maar ook op zee. De planning is dat in 2020 6000 MW aan stroom wordt opgewekt met wind op zee; dit is evenveel als op land. Dat niet alle windmolens in zee worden gebouwd, heeft vooral te maken met de hoge kosten. Het bouwen in zee is een stuk duurder, en voor het onderhoud zijn de kosten ook hoger vanwege de afstand. Ook treedt er iets stroomverlies op door de afstand. Al met al zijn windmolens op zee ongeveer drie keer duurder dan op land.

Voor meer vragen en antwoorden over windenergie kunt u terecht bij Milieu Centraal, onafhankelijke voorlichtingsorganisatie over energie en milieu. Kijk op www.milieucentraal.nl/windenergie. Daarnaast kunt u informatie over beleid, wet- en regelgeving vinden op www.windenergie.nl.

Energie advies aan huis
Prijs: 200.00

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud