Recent Updates

Windows XP vervangen

redactie     06 Mei,2014     , ,    

Het is nog geen maand geleden dat Microsoft gestopt is met de ondersteuning van Windows XP, het fel begeerde besturingssysteem voor menig gebruiker. Waarom Windows XP vervangen als daarmee ook die laptop of desktop vervangen moet worden omdat deze daarmee ook te traag zou wordt en we alle kinderziektes weer opnieuw moeten krijgen.

Met het verdwijnen van de ondersteuning lopen we gelijk een risico wanneer we met XP op internet gaan, dit is ook echt af te raden. Alleen wanneer we Windows XP gebruiken voor verouderde games en/of als tekst verwerker en niet op het netwerk en/of internet aansluiten kunnen we door blijven werken op die oude computer.

Windows XP vervangen

Maar, wat nu als we nog geen afscheid willen nemen van die oude computer en veilig toch op internet willen. Daar is een goed alternatief voor, en helemaal gratis! Er wordt zelfs een gratis vergelijkbaar office pakket geleverd. Ideaal om bijvoorbeeld het oude systeem voor de kinderen in te richten. Updates worden de komende jaren ondersteund en er hoeft zelfs geen antivirus pakket geïnstalleerd te worden, een hele verademing vergeleken met Windows!

Linux Mint 13Xfce of Ubuntu
Wat? Ja, Linux. Zij heeft een tweetal distributies die ongelooflijk geschikt zijn om Windows XP te vervangen. Zeker wanneer er Windows XP op gedraaid heeft zijn de systeemvereisten te verwaarlozen. Wanneer u de look and feel van Windows XP niet kwijt wilt, raden we het gebruik van de distributie Mint 13Xfce aan. Ubuntu (32 of 64 bits) ziet er iets anders uit, maar ook daar is goed mee overweg te gaan, zeker als we gewend zijn om met Apples OSX te werken.

Windows XP vervangen

Windows XP vervangen met Linux 13Xfce geeft dezelfde look and feel.

Direct doen na installatie van Linux 13Xfce
Wanneer u Windows XP heeft vervangen door Linux 13Xfce, kunt u deze gaan fine-tunen. Volg hier de stappen van het proces. Het lijkt moeilijker dan het is. Komt u er toch niet uit zal er altijd wel een handige buurman of kennis in de buurt zijn u ermee te helpen.

Linux Mint 13: niet de nieuwste, wel de beste
Met het verschijnen van Linux Mint 13 Xfce in 2012 kregen we er een extra belangrijke versie bij. De veiligheidsupdates hiervan worden namelijk ondersteund tot april 2017! Mint 13 Xfce is namelijk een zogeheten LTS-versie (Long Term Support, oftewel langetermijnondersteuning).

Gebouwd op Ubuntu
Wereldwijd de meest gebruikte Linux versie is Ubuntu. En Mint gebruikt Ubuntu als halffabricaat met zijn eigen toevoegingen. Hierdoor kunt u uw muziek en films meestal meteen afspelen. Doordat Ubuntu de basis is zijn de handleidingen van Ubuntu ook vaak te gebruiken in de Mint Xfce distributie!

Downloads
Linux 13Xfce
Ubuntu 32 of 64 bits

Related Post